LTEP +174

Toimintakyky: Kohtuullinen (+1)
Terävyys: Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (+3)
Puolustushalu: Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (+3)
Taisteluhalu: Kohtuullinen (+2)
Hermorakenne: Hieman rauhaton (+1)
Temperamentti: Vilkas (+3)
Kovuus: Hieman pehmeä (+1)
Luoksepäästävyys: Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (+3)
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Siinä tulos pisteinä. Pisteinä näyttää paremmalta, kuin olin ajatellut. Kovin isoja yllätyksiä ei tullut. Meitä uhanneelle tuomarille(Bengt Söderholm) Oiva ei antanut koko testin aikana anteeksi. Tuomarit olivat sitä mieltä,että koiraa ei kiusata enempää. Mutta myös siitä olivat varmoja,että jäljelle jäävää hyökkäyshalua ei ollut. Kynnys puremiseen on suuri. Ja hyvä niin. Pimeässä huoneessa oli ensin tulossa mun luokse, mutta huomasi sitten Bengtin istuvan lähellä. Hiippaili mun luokse vasta, kun paha setä oli siirtynyt toiselle puolelle huonetta. Hiipi niin hiljaa,ettei ääntäkään kuulunut.
Sen sijaan kovuutta mittaava yllärikuja oli Oivalle melko helpo. Se tsekkasi kyllä toisella kierroksella, mitä ne oli, mutta ei mitenkään jäänyt vaivaamaan. Kelkka sen sijaan oli melko paha, mutta tuli kuitenkin katsomaan, mikä se on, kun itse siirryin lähemmäs.
Seinä oli mulle itselle yllätys. Kyllä mä arvasin sen pitävän kovaa meteliä ja niinhän se pitikin. Yhdessä kohtaa päättää paeta. Tajuaa,että karkuun ei pääse, joten on pistettävä kova kovaa vasten. Sen jälkeen ei enää peräänny. Mutta kun tuomari Tarja Matsuoi alkaa leperrellä ja heittää kepin pois, Oiva hyväksyy sen tosta vaan.
Laukaisuvarmaksi tiesin sen jo etukäteen, joten siihen ei tullut mitään reaktiota.
Kokonaispistemäärä on lähellä Tahvoa, mutta eroa on paljon. Oiva ensinnäkin paineistui paljon enemmän. Tape tarjosi heti testin jälkeen perusasentoa,että jos vaikka ruvettais vihdoinkin tekemään jotain järkevää. Eikä Tahvo missään vaiheessa paineistunut niin paljon kuin Oiva. Se varmaan vaikuttaa, ettei Tahvo kertakaan uskonut ihmisen olevan pahoissa aikeissa liikkeellä, toisin kuin Oiva. Tahvohan seinässä kiinni ollessaan vain tuijotti hyökkääjää,ettet oo tosissaan, en usko. :D

Sitten tärkeimpiin asioihin eli tokoon. Tahvolla tuntuis olevan kaikki muu kondiksessa paitsi ruutu pitkässä ruohossa. Mä nyt pohdin alanko tätä asiaa ollenkaan hinkkamaan vai en. Sen sijaan meidän täytyy harjoitella ruutuun lähetyksen keskellä kontrollia. Se on niin itsevarma,että tekee omia ratkaisujaan suorittaakseen tehtävän loppuun. Ohjatussahan tästä ongelmasta ollaan päästy kontrolli-harjoituksilla, mutta nyt aletaan tekemään samaa ruutuun. Ensi viikon lauantaina on koe, joten ihan kauheasti en rupea näitä tekemään vielä.
Oivan startti jännittää hurjasti. Ohjaajan täytyy siis saada hermonsa kuriin ainakin viimeistään koepaikalla. Harjoittelun teemana taitaa olla nyt tämä. Onneksi päästään etukäteen harjoittelemaan koekentälle, joten se helpottaa omaa oloa huomattavasti.