Tänään se sitten alkoi. Operaatio BatDog. Tarkoitus oli aloittaa heti ulkona, mutta ilma oli tuhruinen ja mulla oli hetkellinen tylsä hetki, joten tuumasta toimeen.Ideana siis opettaa Tape löytämään maastosta lepakko. Ne kun osaavat piiloutua niin hyvin, että ihmissilmä ei niitä välttämättä löydä. Lisätietoa lepakoista ja lepakkoharrastuksesta löytyy täältä.

Hajunlähteenä toimii pohjanlepakon raato.Aluksi annoin Tapen haistattaa vain pussia ja piilotin jäisen lepakon kirjahyllyyn.Tape oli aluksi ihan pihalla, mitä oli hakemassa, mutta ilmeisesti tuurilla rupesi nuuskuttamaan oikeaa hajua. Ilmeisesti tuossa pakastetussakin on hyvin voimakas ominaishaju, kun melkein heti löysi uuden hajun.
Toistoilla olin fiksumpi ja annoin varoen nuuskia raatoa, jonka vein sen jälkeen piiloon. Nämä toistot olivat hyvin onnistuneita. Tahvo alkoi heti ihan tohkeissaan etsiä. Ensin haki hajua alhaalta, mutta viimeisillä toistolla meni suoraan nenä ylhäällä etsimään hajua.
Harjoitus onnistui siis loistavasti. Toistokertoja tuli 4. Seuraavalla kerralla siirrytään ulos tekemään samanlainen treeni.