Voihan tunnari tai pitäsikö sanoa tunari. Molemmilla koirilla liike ihan levällään. Ilmeisesti sitä on treenattu liian vähän ja kokeilu kisamaisena näin vähällä treenailulla oli virhe. Tahvon kanssa saatiin jo onnistumisia tänään ja myös lauantaina viimeinen toisto oli mallikkaampi, mutta Oivan treenisuunnitelma on edelleen kysymysmerkki. Oivan ongelmana on kiire palautukseen, jolloin haistelee puolihuolimattomasti ja oma tulee, jos tulee. Mietitään nyt vielä yön yli, miten aloitetaan ongelmaa purkamaan.

Lauantaina käytiin Kourujärven päiväkodin parkkipaikalla treenamassa. Sunnuntaina painittiin tunariongelman kanssa pelkästään.

Oiva teki seuruuta. Ja välillä herpaantui muhkuraisella alustalla keskittyminen, mutta ihan pätevää siihen nähden. Tunnari siis hosumista, joten ei siitä sen enempää. Evl-ruutu oli ihan jees. Ilmeisesti olisi ekalla toistolla halunnut korjata merkin. Teki kuitenkin ruutuun lähtiessään omituisen kiepin.

Keskustelutuokio

Tahvo teki idarin palkaten pysymisestä. Aluksi seisominen oli hieman hakusessa, mutta onnistuihan se sitten taas. Sunnuntai aamulla kokeilin uudelleen ja unohduksista ei enää mitään tietoakaan. Mikä lie ajatuskatkos koirallakin. Luoksetulossa otettiin vauhtia. Ruutuun pääsi taas juoksemaan suoraan lelulle.

 




Kropan hallinta on näyttävästi taitolaji. En kaikkia videoita jaksanut nettiin laittaa, mutta näkyyhän noistakin kuinka helposti ja huomaamatta sitä elekieltä käyttää. Kokeilin tuossa lausua peilin edessä käskysanoja ja merkityksettömiä sanoaja samalla äänen voimalla tai sävyllä. Helposti vahvistan sanoja kehon kielellä ihan ajattelematta asiaa sen kummemmin. Olen tiennyt tämän aikaisemminkin, mutta videoinnit antoivat kyllä tarpeellisen muistutuksen,että asiaan tulee kiinnittää jatkuvasti huomiota.