Käytiin tuossa lähikentällä ottamassa ilta treenit. Toivottavasti naapurusto ei häiriintynyt. Ensin Oivan kanssa liikkeelle lähtöjä ja sivulle tuloja. Oiva menee jo hienosti,vaikka pomppuilua on edelleen kuvioissa mukana. Mutta näkee selvästi,että koira tykkää. Harjoiteltiin myös liikkeestä maahan menoa. Palkkasin samantien namilla. Lopuksi vielä paikallaan makuu. Aikaa en ottanut, mutta kävelin kohtalaisen kauas. Oiva makasi rauhallisena ja tarkkaavaisena. Ehkä meillä ei olekkaan niin pitkä matka sinne virallisiin.

Tahvon kanssa otin ensin ihan perusseuraamista palkkasin tänään lähinnä käännöksistä ja vauhdikkaammista osuuksista. Sitten otettiin luoksetuloa pysäytyksellä.  Ihan ensimäiseksi patukka lensi samantien koiran taakse. Toisella kerralla pidensin hieman aikaa, samoin kolmannella. Välissä läpijuoksu. Lopuksi vielä pysäytys ja palkka melko nopeesti perään.
Nouto sujuu muuten hyvin, mutta varastaminen saattaa muuttua kisoissa koiran kuumuessa ongelmaksi. Vieressä istuminen heiton aikana on nykivää. Kerran tänään pääsi varastamaankin. Muuten noudossa ei ole valittamista.
Kaukokäskyt oli hienoa katseltavaa. Harjoittelu on tuottanut tulosta. Palkkasin heittämällä patukan taakse. Selkeesti Tahvo on niissä varmempi ja innokkaampi kuin vielä kolme viikkoa sitten.